Vilken hundhelg det blev igen. I fredags startade viltspårskursen i Stigen Färgelanda. Det är tänkt att Hanna ska vara ansvarig för detta. Sylvia hade lagt ett ca 650 m långt spår i skogsterräng. Såret hade legat i ca 2 timmar och det blåste ordentligt. Hanna satte Thor på spåret sen var det bara att följa, han gick av vid två tillfällen troligtvis något annat vilt som gått där.Thor skötte sig finfint genom hela spåret. 

Det Hanna måste träna på är att läsa hunden och veta hur han beter sig när han går på annat.
Sylvia sa att han är redo för ett anlagprov men Hanna måste få en chans att lära sig först. Nästa gång skall de gå med lös lina dvs hon skall bara följa Thor. Nästa tillfälle är 1/5

Idag fick jag äran att ställa fina Trolla på Västras flatshow- både Trolla o jag skötte oss i ringen men kände direkt att domaren inte var intresserad av henne hon hade redan bestämt sig och detta trots andra skötte sig väldigt mycket sämre i ringen. Ja ja så är det med dess inland godtyckliga bedömningssporter.

Påskhelgen har varit lugn och skön precis vad jag behövde. Jag och tjejerna for till stugan på fredagen för att senare få sällskap av syrran med familj. Vi hade redan tidigare planerat att lägga spår till hundarna och då Zune kommit lite längre la vi ett på fredagen för att det skulle ligga till sig till påskafton. 

Åsa har pratat om lite tveksamheter när han spårar tidigare jag kan bara säga att att dem såg vi inget nu. Det de får träna på att återgångar och föraren få tänka på att inte gå för fort. Spåret hade legat i ca 20 timmar. Så nu ska vi se om det kan bli ett par ökl spår till då Zune får sin titel.

Små grabbarna spårade de med, deras spår hade legat i ca 3 timmar. Bozze skulle bara ha kort raksträcka sa matte men spårläggaren utmanade lite med vinklar och det gick ju hur bra som helst. Här får vi hoppas på ett anlag innan sommaren.
Team Thor gick de med och Hanna var lite nervös, med en sådan hund är det bara att följa ev att de skall tänka på tempot. Här hoppas jag på anlag inom kort.
Annars var påsken fylld med godis, mat och dryck i vanlig ordning. 

Idag for jag och Thor till Norra fjället för att gå promenad med Pirjo o hundarna. Så skönt att bara gå och snacka hund. Lite markering och linjetagsträning blev det för fina Trolla som skall på wt och utställning i helgen som dessutom jag skall få äran att ställa (lite nervöst)


Då var träningen i gång inför tjejvättern. 2,6 mil i lugnt takt i rätt hård motvind bitvis. Skall justera lite inför nästa runda höja styret, fixa distansmätaren och ett par bra brillor. Har även lyckats mata in dessa km i icaklassikern så nu blir det lite nya bra Ica rabatter 😜, vad gör man inte. Nu längtar jag till påsk med 4- dagars ledighet det ska bli så skönt. Jag njuter så av mina lediga dagar och även om jag inte sover längre är det gott att bara få strosa runt i morgonrocken.

Imorgon kommer Matilda hem igen tänk att man kan sakna någon så mycket trots att vi pratar på FaceTime varje dag, älskade unge. 
Var rädd om er alla jag blir så illa berörd av skit som händer i världen.