Igår var det viltspårskurs igen. igår fick Thor gå ett spår som var 710 m långt i öppen klass anda med ruta och fem återgångar. Rutan löste han riktigt bra och återgångarna blir bättre och bättre. Spårandet gick inte att klaga på nu var visserligen liggtiden inte mer än tre timmar. Vi höll på ända till 22.30 så det vart en sen kväll för oss igår.
Nu måste vi få upp liggtiden ordentligt då vi är inne på att vara med och tävla i " Springernatta" 1/7. Frågan är bara om Thor är "klar" tills dess.
Hade varit kul då syrran kommer ner från Dalarna för att delta med sin Zune. Jag får fundera lite då sista anmälningsdagen inte var förrän 14/6 vi hinner ju köra några träningspass till.
Jag tycker ju om utmaningar men frågan är om jag utmanar för mycket nu.
Igår var vi återigen på viltspårskurs och nu tränar vi mot öppen klass. Rutan är ett moment vi endast gjort en gång tidigare och behöver träna mer på, Thor hittade spåret i rutan igår och drog sin snarkande andning precis över blodplatsen så de var inget att tveka över nu måste vi bara lista ut om han alltid gör så eller om det var en engånghändelse. Spåret hade 5 återgångsvinklar och de är inte självklara för honom men med lite mer övning så sitter dem. Spåret var 800 m lång och det korsade varandra. Så spårläggaren hade varit riktigt klurig. Spåret hade legat i 3,5 timmer så nu måste vi upp i liggtid. Hans arbetsmoral är det inget att klagar på han var så ihärdig hela tiden trots att det var varmt och torrt i marken. Så nu skall vi träna ruta, återgång och öka liggtiden på spåret så kanske vi kan gå ett ökl spår i slutat av sommaren.
 
Översiktsbild på spåret.
Team Thor som precis av klarat en återgång.

Då har träningen inför tjejvättern 2017 börjat ta form på riktigt. Vi cyklade ca 4 mil i söndags i ordentlig motvind i 2 mil Lilla Edet - Trollhättan- Sjuntorp-Lilla Edet. Det gick bra och det var riktigt kul härlig väg till Trollhättan men hemvägen var jobbigare och jag tycker det är riktigt obehagligt med bilar/mc som kör så jäkla fort och nära - fattar de inte att det är jävligt lätt att vingla till och ramla med en racer cykel.

Igår cyklade vi inte lika långt ca1,5 mil men det var bara backar, så idag känns det lite mört i låren vill jag lova. Nästa pass blir på söndag då är det min cykelkompis som bestämmer rutt och jag är rätt övertygad om att det inte blir backar ;-) då hon hatar backar.

I morgon är det Kristi Flygare och vi är lediga - jag älskar mina lediga dagar. Då är det viltspårskurs med Thor som står på schemat. 10.00 skall vi vara i Stigen Färgelanda. Hoppas på fint väder då vi skall vara i skogen hela dagen. Denna gången skall jag ha med en stor fikakorg.

Jag vill passa på och rekommendera en blogg som jag älskar det står mycket intressant och tänkvärt i den

http://blogg.jagareforbundet.se/