05.20 bar det av västerut för utställning med Thor. Arrangörer var Nittedals Harhundsklubb. Nittedal ligger en bit ovanför Oslo en bilresa på ca 3 rimmar. 100 harhundar var anmälda allt från stövarraser till beagle och
25 beaglar var på plats. Thor var lite stissig till en början många hundar och olika dofter att hålla reda på. Det var tre hundar i jaktklassen och Thor vann klassen med excellent och Ck, ingen rast där får då var det dags in i ringen igen för att springa om bästa hanhund, och han vinner det med CERT helt otrolig vårat första CERT någonsin. Vi hade inte det ens i tanken när vi for hemifrån. Skojade lite kvällen innan om det går gör bra på utställningen skall jag öppna ett årgångsvin när jag kommer hem hahaha. Efter lite vila skulle vi tävla mot bästa tik. Thor var i sitt esse och vann det =  BIR Bäst i Rasen SÅÅÅÅ sjukt roligt. Domare var Ing- Marie Klepp (det namnet skall jag komma ihåg)
Sedan fick både jag å mannen hjärnsläpp vi trodde vi var klara och åkte hemåt men kom då på att vi inte hämtat ut våra priser,från sekretariatet  cert rosetten, vi glömde oxå av att vi skulle in i BIS ringen men men vi har iaf Cert från Norge. Hahaha kan ju inte veta allt fin är han isf våran Thor.
Nästa helg är det Hugo och Trollas tur att visa upp sig i Norge ska bli jättekul oavsett resultat. Det är 96 st anmälda så konkurrensen är stenhård.
(null)
(null)
 
(null)
 
Fokus och mål just nu.
Jag har ju ett mål att team Hugo skall klara anlaget vid i sommar. Starten har varit sisådär men nu har jag tänkt om ang träningsuppläget och skall börja om lite från början för att ge Hugo självförtroende och glädje spårandet. Så på torsdag lägger jag spår efter jobbet tänker mig ca 250 m med ett par vinklar men det skall inte ligga mer än max 2 timmar - återkommer med resultat.
 
Mål nr två som visserligen är en bit bort i framtiden är c-prov för Hugo våren 2019. Han är en otroligt duktig markör och har ett bra minne, känns som vi ligger i framkant där med tanke på hur ung han är. Det vi skall nöta lite extra nu är signaler och börja lite med enkla dirigeringar. Har av någon anledning inte känt att jag har haft tid eller lust för finliret med Hugo så nu jäklars skall vi ta tag i detta. Söndags träningarna med team Pirjo och Eva är guld värda.
 
Utställningarna blir inga mål då jag inte kan påverka något egentligen om vad domaren skall tycka så vi får vara nöjda med vad som erbjuds där helt enkelt, det viktiga att våra små äventyr blir roliga minnen - jag tänker ofta på allt jag och Nisse gjorde tillsammans under den korta tid han fick leva.....det blev en tripp till Danmark och till Norge och små dags tripper vi gjort i Sverige, vill liksom ha tillbaka den tiden då den gav så mycket positiv energi. Den 29/4 åker vi och team Pirjo till Sarpsborg på utställning över dagen för norska retrieverklubben - vårat absolut första äventyr i denna konstellationen vilket skall bli så roligt.
Nu har viltspårssäsongen startat på riktigt - inge mer snö nu Tack.
Hugo som är nybörjare visar på att han kan men är lite försiktig och kanske inte ännu bekväm med uppgiften. Han blir dock oerhört nöjd och glad när vi kommer fram till spårslutet, så här blir det lite mängdträning till en början i olika miljöer och utan sin vapendragare Thor. I går gick han ett som legat i 1tim o  45 min han tar starten direkt och går på försiktigt det finns saker i skogen som kan vara lite skrämmande för en lite kille men med en del peptalk så går det fint. Han var mycket bättre i går än i lördags så det är bara att nöta på.
 
Thor fick även han gå ett i går och här tränar vi på Norge spår då planen är att ta oss dit i sommar. Han bara tuffar på problemet här är att husse skall lära sig när han går på färskt vilt och få Thor att markera sårlegorna ordentligt men jag är optimistisk och tror att dessa kommer att jobba i ett team när det väl fått några spår under rocken ;-)
Fina Thor - alltid med nosen i backen.
Hugo.