Ja men då var påsken över. I torsdags kom Matilda hem från Linköping för lite ledighet, vilket är otroligt uppskattat av alla härhemma. Startade Påskfirandet med Tacos och rödvin.

På långfredagen for vi till Kungsbacka för lite outlet shopping. Jag köpte mig 6 st nya Rörstrand tallrikar, Hanna och Matilda fick köpt sig varsin ny märkes tröja.

Påskafton startade jag med ett spinningspass på Älvhögsborg med 90 tals tema – det var riktigt kul. Kvällen firande vi tillsammans med mor och far, påsk mat och kortspel. Hur gott och trevligt som helst. Påskdagen jobbade jag en extra kväll för att få lite extra pengar till sommaren alltid lika uppskattat när lönen kommer, för utgifter finns det gott om J

I går var det träning med hundarna igen och Pirjo hade återigen lagt upp träningen för oss. Vi började med lydnad. Vi gick om varandra jag och Eva med hundarna i sicksack mönster. Hundarna skulle vara nära och fokusera på fotgåendet – vilket gick bra. Så bra träning inför kommande jaktprov och walk up´s. Sedan vart det inkallning detta har vi tränat på tidigare så det gick bra men då vi lagt till uppmärksamhetssignal innan inkallningen blev det ett extra moment. Det jag tog med mig är att jag skall vänta någon extra sekund efter det att jag visslat på uppmärksamhet innan jag ger honom nästa kommando.

Sedan fotgående nära tillsammans igen denna gång var Hugo lös – vilket inte är något problem. Känner att det här kommer mer och mer likna en träningsdagbok för Team Hugo men den bjuder jag på.

Paus och fika i solen efter det för att sedan fortsätta med sök. Detta var första gången för både Hugo och Qasper – jag blev glad över det jag såg bara att träna vidare, slutligen blev det ett par luriga markeringar. Så bra träning och är så glad över detta lilla träningssällskap.

Idag är en extra jobbig dag då min fine Nisse, Mirax Winning Spirit skulle ha fyllt 7 år – Älskade hund saknar dig så otroligt mycket.

 

 

Kommentera

Publiceras ej