Då var klövvilts SM avklat trots en dubbel 1:a vart vi "bara" 6.a -svidande konkurrens alla hundar fick pris drev. Våran hade gett oss lite skralt med egenskaps poäng vilket gjorde att vi fick en sämre placering men otroligt glada ändå nu någon dag senare. Det var en lång dag vi släppte hund 08.00 och Thor hade upptag 30 min senare. Till en början var drevet lite hackigt men kom allt i gång bra sen. Vi hade stora bekymmer med trafikerade vägar då drevet for iväg över väg vid flera tillfällen. Efter 90 min drev skall hunden kopplas och här har vi mycket att jobba på då Thor älskar att jaga och inte vill komma tillbaka så var kopplingen INTE av världsklass hahaha Tony fick sig en joggingtur. Domaren hade mycket bestämda åsikter om hur han ville att det skulle se ut och hur han ville att drevdjuret skulle bukta mm mm- hur lätt är det...de är inga radiostyrda bilar. Vi kopplade hunden för dagen 14,50 och säkert 3,5 mil hade Thor sprungit - det gäller att vara i toppform om man ska klara något sådant. Thor är 2,5 år och det får vi inte glömma - 6:e bästa beaglen på klövvilt i Sverige det ni, visst låter det bra. Nu är det 100% fokus på inkallning vilket började redan i går.Tillbaka till ruta 1 och vissla in vid mat sammanhang och gömme inne/ute på tomten - vi fick många tips med hem som vi skall prova och utvärdera. Det var mycket trevligt arrangemang och stort tack till Östergötlands beagleklubb som fixade detta SM det första någonsin.
Ja att vi stod som reserv till Klövvilts SM visste vi men hade ingen tanke på att faktiskt få vara med vi tänkte bara ett namn på pappret som måste stå där. Så helt plötsligt ringer de och säger ni måste åka tiken som skulle åkt löper - kan säga att jag fick mixade känslor men maken sa vi åker naturligtvis och så blir det. Klövvilts-SM starta måndag 10/12 i Östergötland men det är samling redan kl15 på söndagen för dragning av domare och mark och senare på kvällen skall det vara SM middag. 11 av landets bästa beaglar skall vara med inklusive Thors mamma och faster vilket i sig skall bli otroligt kul men dessa hundar är äldre än Thor med avsevärt mycket mer erfarenhet. Detta är otroligt stort för oss och vi är oerhört ödmjuka inför uppgiften. Vi har fått väldigt lite tid till planering men får göra det bästa av det. Så spännande och en otrolig erfarenhet vi får med oss. Hejja oss :-) Nu kör vi så det ryker.
Jösses sicken helg, i fredags efter jobbet for jag och två kompisar till Ullared via Hotell Ulla som vi skulle bo på under natten. Vi checkade in vid 18.30 tiden vi 19 snåret satt vi och åt middag på Ullared vilket var både gott och trevligt - kan säga att vi var inte ensamma på varuhuset. Efter maten strosade vi runt lite, handlade bara litegranna - då tanken var att vi skulle handla mer på lördagen. Efter strosandet åkte vi till Hotell Ulla och myste, såg på Idol och drack vin. På lördagen blev det hotell frukost, det är ju så gott. Hotellet får helt klart godkänt. Sedan åkte vi till Ullared och handlade lite till, fick tag i en hel del bra ha saker inför jul. När vi var på väg hem fick jag rapporter om att Thor hade drev på rådjur och sedan även att de skjutit rådjur - det går bra för den lille killen i skogen nu. Ytterligare två drevprov är inplanerade under denna säsongen - vi tänker bäst att smida medans järnet är varmt. Igår var det apporteringsträning för Hugo på Norra Fjället med team Trolla. Vi började med ett stort sök som jag tyckte att Hugo tog sig an väl - ser en hel del utveckling i söket vilket är otroligt kul, han är mer självständigt och tar mark. Många linjetag kort långa och många och en del markeringar. Måste jobba på inleveranserna då han är otroligt glad när han kommer och vill hoppa och skutta lite när han lämna dummyn inte alltid men allt för ofta. Efter träning får vi för att äta lite på Kärrstegens gård vilket var mysigt. Gott att få prata hund med likasinnad. Väl hemma var det bara att byta om då vi bjudit mor och far på första advents mys med glögg, pepparkaka och lussebulle. Ett gott avslut på en superkul helg. Nu ny vecka med nya utmaningar. Ha det gott alla.