I helgen har Thor jagat i dagarna två, vilket resulterade i på söndagen i såriga tassar och hälta. Så nu har vi tagit beslutet att det är färdigjagat för denna säsong. Lite vemodigt men så är det. Så nu skall vi skicka in våra jaktresultat för att vara med och tävla om årets drevpris för unghundar till Beagle klubben.

Nu hägrar en ny säsong med utställning och viltspår. Tanken att vi skall träna på de norska viltspåren så att vi kanske kan ta oss till Norge och spåra senare i år. Utställningskalendern börjar bli bokad, det blir många vänstervarv i år – vilket förstås är jättekul. Det är framförallt Thor vi skall visa upp för världen i år J.

Hugo som är en mer försiktig liten individ jobbar vi med att miljöträna och öka självkänslan. I vissa situationer är han bara hur trygg som helst och i andra tillfällen fäller han bak öronen och vill inte alls vara med. I lördags satt vi utanför ICA medans Tony handlade, det var mörkt och mycket folk – bildörrar som slog igen och hundar som satt i bilar och skällde. Hugo var glad och nyfiken vid detta tillfälle visade inga tecken på rädsla så jag är nöjd.

Jag har märkt att han blir orolig när andra hundar skäller och de behöver inte ens vara nära för att Hugo skall bli lite bekymrad. Vi har tränat kontaktövningar som vi fick i läxa på valpkursen sist och vi tränar på att bära dummys vilket inte alltid är så lätt. Ikväll är det kurs igen och då skulle hon visa tips på fotgående vilket är bra, det har vi tränat en del inomhus så nu får vi se om jag tänkt rätt.

Så var det jag då. Nu äntligen har jag tagit mig kragen och skaffat träningskort på Älvhögsborg för att i första hand spinna minst 2 ggr/ vecka det är sjukt jobbigt men så kul. Känns helt ok att tappa ca 400 kalorier/ pass. 10/3 skall vi vara med på 12 -timmars spinning (i fjol var det 24 timmars) vi har fått i hop ett lag med tjejer så jag skall nog vara i form tills dess.

 

I lördags var Team Thor i Lur på drevprov för Värmland- Dals Beagleklubb och dessutom debuterade de i ökl. Enligt Tony som gick hade Thor skött sig suveränt 08,00 släpptes han och 32 min senare var det fullt drev på rådjur. Vi kan inte vara annat än supernöjda. Thors drevarbete resulterade i en 1:a + 2:a pris rå.  Nu behöver vi ett första pris till så kan han titulera sig SE J(RÅ)CH - visst skulle det se det fint ut. Vi får se om vi hinner med ett prov till annars tar vi det till hösten, han är ju inte ens två år ännu. Han är våran lille stjärna så go hemma och en riktig jaktmaskin i skogen.

I går startade valpkursen för Hugo - det var riktigt kul. Vi var fyra deltagare med olika med olika erfarenheter av att träna hund. Två retrievers, en pudel och en mastiff variant. De var mycket kontakt övningar en del hade vi faktiskt övat på innan så vi fick lite tips på att utveckla övningarna. Vi fick öva på omvänt lockande och lek – passiv – lek. Namnet spontan. Övningarna gick bra fram till den sista övningen som var passivitet då började Hugo prata. Skall köra det hemma i veckan för att se om det var en tillfällighet eller om det var om jag tror att han behövde ut och kissa. Vi fick även läxa på att vi skulle ut på fem olika ställen och utföra kontaktövningar –med allt som det innebär.

Men kul var det – ha det gott och var rädd om er.

 

 

Jag har haft dåligt med lust att skriva men kan iaf berätta att vi längtar till helgen, då är det dags för Lurprovet ett drevprov som Värmland dals beagleklubb anordnar. Jag pratade med provledaren idag och det var totalt 65 hundar anmälda men endast 30 får plats. Stort arrangemang med vägvisare, domare och marker för så många. 15 st på fredag och 15 på lördag. Vi skall vara med på lördag, första starten i öppen klass för Thor och Tony skall även gå som domarelev vid detta tillfälle. Jag skall få vara hemma och våndas - får sköta markservicen i stället och gosa med Hugo. Har egentligen inga stora förhoppningar mer än att de skall få ut något av dagen och att det skall vara riktigt kul, sen får det bli som det blir. Återkommer mer i helgen förstås.
 
Hugo han växer så att de knakar. Vi har börjat träna fotgående lite försiktigt men det är riktigt kul. Vi kör korta stunder då Hugos ork fort ta slut - det är inte lätt att vara liten och hålla ihop när det ställs lite krav ;-) jag och Hanna har börjat spåna våran utställningssäsong och det kommer nog bli en del vänstervarv i vår både med den lille svarta och Thor the beagle - ska bli så roligt. tanken är att det skall vara Thors år 2018 vi kommer lägga mest fokus på honom.
 
På måndag börjar valpkursen och det skall bli riktigt skoj.
Hugo 14 veckor.