Igår blev det en liten oplanerad tur till Trollhättan, Hanna skulle övningsköra i stan träna rondeller och korsningar mm men vi passade på att ta med Hugo för en liten paus vid kanalen så att vi kunde miljöträna Hugo också.
Vi gick längs vattnet och stötte på nyfikna änder, cyklister och andra som bara promenerade, tåget passerade en bit bort och lampor som blinkande. Mycket att processa för en liten valp från landet, men så bra det blev Hugo var lite misstänksam för en plåttrappa som vi fick jobba lite extra med innan han kom överens med den. Det blev en perfekt kväll med övningskörning och miljöträning :-) så bra att vi planerar att göra om detta snart igen.
Hanna & Hugo
                 
Oj vilket helg full fart, tanken var kanske att vi skulle fått städat då vi äntligen var hemma en hel helg men vi gjorde nog allt utan att städa. I lördags fick vi upp golvlisterna i köket, check på den :-) nu blir nästa mål att fixa listerna runt fönstren viket känns som ett mer avancerat projekt, men får vi bara tänkt klart ska vi nog lösa det också. Sedan vart det tre timmars övningskörning i Vänersborg med Hanna vilket gick ok nu är det bara att öva och öva fram till uppkörningen. Lördagens höjdpunk blev middagen vi hade planerat för Lyxbiffar av vildsvin med kantarellsås och gott vin till det. Det blev jättegott - det var första gången jag åt vildsvin, så i år har vi både ätit hjort och vildsvin för första gången och det här med att laga mat på vilt är kul känns som vi lägger ned mer energi på eget skjutet. Från skog till bord det är grejen.
 
Söndag träning i Backamo i vanlig ordning - vilket härlig dag solen sken och det var inte speciellt mycket vind.
Enkelmarkeringar, stadga övningar som Pirjo kasta dummies och jag eller Eva skulle hämta dem medan hundarna satt kvar och walkups. Under tiden vi tränar så skjuter de på skyttebanan vilket var super ingen av hundarna brydde sig om smällarna från skytten, gratis träning. Hugo gick utan koppel mestadels på walkupen visst jag hade en del godis med men detta var så bra träning. Av någon anledning känner jag mig mer självsäker/trygg i det jag gör kanske att Hugo känner det och blir trygg han med. Jag kanske inte är nybörjare längre för jag känner att jag förstår och läser hunden och känner att jag hela tiden att jag kan utveckla, göra om göra rätt. I veckan skall jag lägga fokus på närsök och närsöks signal och fotgående.
Hugo min lille prins
ja men kör vi :-)
För ett tag sig gick jag ned pyttelite i tid från arbetet - i praktikern betyder det att jag går hem 11,30 varannan tisdag det är inte mycket men så  det betyder otrolig mycket för själen. Denna eftermiddag tänker jag att det blir framförallt hund aktiviteter och sådant jag tycker är kul. Denna tidsförändring pågår till sista maj för att jobba fullt igen över sommaren sedan få jag fundera i höst om jag skall ta bort dessa % på riktigt vilket jag misstänker att det bir.
Efter årsskiftet har det varit tokmycket på gång precis hela tiden vilket jag egentligen tycker om MEN denna helg skall vi vara hemma och pyssla med huset vilket är nödvändigt och något jag helt plötsligt ser framemot. Lusten till renoveringen har kommit tillbaka - kanske bero på att våren äntligen är på gång.
Igår när jag var ledig eftermiddag så åkte jag och Hugo till Backamo för att möta upp hundgänget Eva & Qasper och Pirjo med sin lilla flock för apporteringsträning. Pirjo har blivit vår mentor och lärare, vilket vi är otroligt tacksamma över -och igår blev det en del fokus på att vi skulle passera varandra lugnt och fint utan bus - inte lätt för våra pojkar som snart är 6 månader att förstå. Markeringar med olika svårighetsgrader blev det också och Hugo är riktigt duktig. Han sitter lugnt men är alert vid sidan inväntar kommando för att sedan hämta och leverera till mig. Han är fokuserad på sitt arbete och blir inte speciellt störd av att Qasper står bredvid. Däremot kan han komma av sig för andra ljud som traktorer och annat som kan låta i bakgrunden detta skall vi jobba vidare på med genom att miljöträna kontinuerligt.
Världens bästa Lordi, Trolla och hugo.