För ett tag sig gick jag ned pyttelite i tid från arbetet - i praktikern betyder det att jag går hem 11,30 varannan tisdag det är inte mycket men så  det betyder otrolig mycket för själen. Denna eftermiddag tänker jag att det blir framförallt hund aktiviteter och sådant jag tycker är kul. Denna tidsförändring pågår till sista maj för att jobba fullt igen över sommaren sedan få jag fundera i höst om jag skall ta bort dessa % på riktigt vilket jag misstänker att det bir.
Efter årsskiftet har det varit tokmycket på gång precis hela tiden vilket jag egentligen tycker om MEN denna helg skall vi vara hemma och pyssla med huset vilket är nödvändigt och något jag helt plötsligt ser framemot. Lusten till renoveringen har kommit tillbaka - kanske bero på att våren äntligen är på gång.
Igår när jag var ledig eftermiddag så åkte jag och Hugo till Backamo för att möta upp hundgänget Eva & Qasper och Pirjo med sin lilla flock för apporteringsträning. Pirjo har blivit vår mentor och lärare, vilket vi är otroligt tacksamma över -och igår blev det en del fokus på att vi skulle passera varandra lugnt och fint utan bus - inte lätt för våra pojkar som snart är 6 månader att förstå. Markeringar med olika svårighetsgrader blev det också och Hugo är riktigt duktig. Han sitter lugnt men är alert vid sidan inväntar kommando för att sedan hämta och leverera till mig. Han är fokuserad på sitt arbete och blir inte speciellt störd av att Qasper står bredvid. Däremot kan han komma av sig för andra ljud som traktorer och annat som kan låta i bakgrunden detta skall vi jobba vidare på med genom att miljöträna kontinuerligt.
Världens bästa Lordi, Trolla och hugo.

Kommentera

Publiceras ej