Ny vecka nya möjligheter - veckan som var är ett minne blott, jag var nog inte hemma en enda kväll förra veckan vilket känns i kroppen idag.
 
Helgen som var, var jag och Hugo i stugan med mor och far.Tanken var från början att alla skulle dit för pokerafton men livet kom emellan och så är det ju ibland. Jag fick i alla fall bjuda dem på älghamburgare vilket var riktigt gott - fick rapport under lördagen då Tony och Thor jagade att Tony fick skjuta sin första hare för Thor - så duktiga.
Denna Thor han är så duktig bara 2, 5 år - enl uppfödaren har vi fått några intressenter till ev parning med Thor till våren, som sagt bara intressenter ännu så länge men det hade varit så kul med små Thor valpar - helt ny erfarenhet för oss. Drömma får man ;-)
 
Jag la viltspår åt Hugo i lördags som vi gick i söndags - jag kan nog säga att det var det sämsta spår jag gått på väldigt länge - orsakerna kan ha varit att jag använde blodmjöl istället för viltblod, frost i backen, hård vind, dåligt snitslat och älg i skogen (jonas hade sett älgen springa ut från skogen vi vari)  mm men fick en extra lång promenad i skogen i fall.
 
Denna veckan river vi av med en tjej middag hos oss ikväll - min tur att bjuda ska bli något nytt spännande som mamma bjöd mig på i lördags - fläskfilé i grönpepparsås och klyftpotatis. Ska bli kul med lite skvaller och skratt,
Sedan är det inget bokat förrän spinningen på torsdag 60 min.
Lördag skall jag vara med och jaga och skall avsluta kvällen med O´Learys och fotboll.
Söndag har Sylvia lovat lägga viltspår åt mig och Hugo - vilket skall bli mycket intressant - ny skog, ny spårläggare.
Lördag morgon vid Hjortens Udde - nytt oväder på väg in.
Jösses vad jag har varit duktig i helgen, en helg som jag inte planerat några utflykter, vilket varit oerhört skönt. I helgen har jag städat som bara den, tvättat, frostat av frysen, putsat fönster och klippt gräsmattan för sista gången i år hoppas jag. Jag och Hanna grillade fläskytterfilé i lördags och det var såååå gott och tittat på film och bara tagit det lugnt. Inte helt fel att bara vara hemma ibland. Har tränat med Hugo både ensam hemma på tomten och med Pirjo i Backamo igår - denna veckan blir det fokus på linjer och dirigering höger och vänster. Han har en tendens att bukta lite när jag skickar på linje vilket kan bero på vind och terräng förstås men tänker nu att jag kör på äng/gräsmatta för att se skillnad - återkommer i veckan med det.
 
Har bokat nytt jaktprov i november för Thor på hans hemma marker i Östergötland vilket skall bli spännande, bara det inte snöar och blåser storm. Har tännkt oss 3 prov under denna säsong för att se om vi kan ta oss upp på beagleklubbens bästa listor med lite tur.
 
Den 24/10 skall team Hugo börja på NoseWork vilket ska bli superkul att göra lite annat och dessutom inomhus.
och det bästa av allt Tony och Thor kommer hem ikväll måste erkänna att jag allt längtat efter dem.
 
Ha det bäst M.
 
 
Oj vad mörkret lägger sig fort på kvällarna nu. Gäller verkligen att ha en plan för träningen med Hugo innan så att jag har ett hum om vad vi skall vara pga mörkret och vad vi ska öva. Fokus denna vecka är/blir stopp signalen som han vet vad den betyder men jag har fokuserat mer på att han skall sitta och stanna kvar. I går kväll var Hanna med som störning hon gick mellan och runt oss och droppade dummys som Hugo inte skulle ta utan bara sitta kvar - här ser jag efter två pass en klar förbättring - vi kör mycket med lekbelöning som vi lärde oss på kursen i helgen men i detta fall använder jag godis. Jag gick säkert 25 meter i från honom i går kväll, Hanna störde med att gå runt och kasta dummys och Hugo satt trots det kvar. Viktigt att han fokuserar på vad jag gör, vilket blir ett senare moment då dirigeringen kommer in.
 
Ordet fot har jag bytt ut till Nära (låter snällare) då han inte går lydnads fot utan skall hålla sig nära på min vänstersida, i tisdagskväll var vi ensamma - lekte 10 sek för att sedan gå nära 15 meter sedan leka igen osv sträckan vi gick utökade jag försiktigt under passet. Ser även här en förbättring men detta med Nära kommer jag att få nöta - igår gjorde vi övningen också men här störde Hanna med att droppa dummys - han gick i från mig två ggr Hanna plockade upp utan att säga något o Hugo valde sedan att komma tillbaka till mig vilket jag belönade - så jag tror att han börjar förstå vad jag vill - han är väldigt uppmärksam på vad Hanna gör men släppte inte min sida. Stor framgång.
 
Min analys av detta är att denna träning i kombination med att träna i olika miljöer för att göra honom med "stresstålig", han skall veta att vi är ett team och att han vet att jag har koll på läget, jag tror att tilliten för varandra byggs upp på ett bra och positivt sätt. Mycket lek, godis och beröm.
 
Så ikväll åker vi till Trollhättan och kör ett kortare pass med "Nära" - jag är så taggad för att se utvecklingen av detta lilla "projekt" då jag fick mersmak efter kursen i söndags. Det jag tog med mig från kursen är att träna de små detaljerna innan jag gör den stora övningen - vilket jag tycker är klokt.
 
Igår hann jag även träna mig själv med ett pass spinning - jag var ordentligt trött i benen efter men alltid lika roligt. Klappar mig själv lite axeln då det är tungt att ta sig dit men alltid lika skönt efteråt.