Är så jäkla irriterad. Jag har jobbat i vården sedan -94 har en del extra utbildningar med mig men ingen specialist utbildning. De som anställs nu swichar förbi mig lönemässigt och jag vill påstå att jag är duktig på det jag gör och jag är inte arg på individerna utan på systemet.
Många "gamla" slutar just för att det är det enda sättet att få upp lönen, vilket innebär att det är en hel del nyanställda specialistutbildade, vem ringer de till när de inte kan? - Jag pratade med facket igår för att undersöka mina förutsättningar och fick till svar att det är brist på specialist utbildade de måste få betalt och ja jag förstår att de skall ha mer lön MEN vad jag vet måste man vara sjuksköterska i botten för att sedan vidareutbilda sig. Känns nu som A - och B lag.  Har du lång erfarenhet som sjuksköterska idag och vill jobba på samma arbetsplats har du inget att komma med. Så alternativen är att byta jobb eller vidareutbilda sig.
Frågade även chefen vad en specialist utbildning är värt och fick svaret runt 3500 kr om man har lång erfarenhet och det har jag.
Så nu jäklar skall jag söka till våren men det är inte för att jag vill utan för att jag måste om jag skall hänga med. Har även många tankar kring facket fortsätta betala fackavgift eller inte?
Ja ja nu har jag klagat en stund känns redan bättre.
 
Ikväll blir det middag ute, Magnus Uggla och 5 kamp på Liseberg och det ser jag framemot :-)
 

1 kommentarer

Lars Gustafsson

01 Sep 2017 12:39

Djävligt orättvist. Det är viktigt att skriva eller prata av sig när det känns som kaos i knoppen. Tack för din kommentar till min dag
Du skrev jobb jobb jobb.
Ok lättare för mig som har 52 veckors semester. Kämpa på

Kommentera

Publiceras ej