Äntligen regn och rusk, får man säga så? Jag älskar det, att vi inte kan påverka vädrets makter. Mörkret och att få kura med tända ljus så mysigt. Då var det ny vecka igen och alla semesterfirare på jobbet är åter i arbete vilket är skönt - då kan jag göra mitt. Denna veckan och ett par veckor framöver håller jag och en handläggare i utbildning i nya rutinen för in- och utskrivning. Vi hade första utbildningen i går vi skall göra vissa förbättringar till nästa tillfälle annars helt ok.
I söndags var jag på utställning i Backamo med Hugo första gången officiellt fin kritik trots VG han ville ha mer rörelse bl a och han tyckte kanske han var för grov - han är stor det vet jag. Skall vila från utställningar ett tag nu och fokusera på jakt och jaktträning och viltspår under hösten så tar vi nya tag till våren.
Igår tränade jag och Pirjo med hundarna Hugo fick både enkel och dubbel markeringar, första gången med dubbel så där var det lite svajjigt, bara att träna på. Vi la ut stort sökfält och nu börjar han ta mark. Det som är kul att se är att han alltid har i gång nosen - jobbar så fint.
Skall hämta vilt i veckan så nu skall vi äntligen börja med vilt träningen ska bli så spännande och se hur han löser.
Förutom träningen i går blev det spontan svamp plockning, jösses vad Karl-Johan svamp det var i marken. P gav mig en utbildning om K-J svamp och hur den skall rensas och tillagas. Jag plockar ju annars bara kantareller då jag inte har så stor kunskap om annat så detta var superkul. Mycket svamp blev det.
Planen var ju annars att ta det lite lugnt i veckan och inte planera alla dygnets timmar. Skall springa i kväll och på söndag. Onsdag har jag bokat in spinning.
Lördag blir det kräftskiva med goda vänner och ev promenad till öl tälten som skall sättas upp på torget i helgen.
Ha dt gott och var rädd om er.
Skickar med en svampbild och på fine Hugo :-)
 
 

Kommentera

Publiceras ej