I helgen har Thor jagat i dagarna två, vilket resulterade i på söndagen i såriga tassar och hälta. Så nu har vi tagit beslutet att det är färdigjagat för denna säsong. Lite vemodigt men så är det. Så nu skall vi skicka in våra jaktresultat för att vara med och tävla om årets drevpris för unghundar till Beagle klubben.

Nu hägrar en ny säsong med utställning och viltspår. Tanken att vi skall träna på de norska viltspåren så att vi kanske kan ta oss till Norge och spåra senare i år. Utställningskalendern börjar bli bokad, det blir många vänstervarv i år – vilket förstås är jättekul. Det är framförallt Thor vi skall visa upp för världen i år J.

Hugo som är en mer försiktig liten individ jobbar vi med att miljöträna och öka självkänslan. I vissa situationer är han bara hur trygg som helst och i andra tillfällen fäller han bak öronen och vill inte alls vara med. I lördags satt vi utanför ICA medans Tony handlade, det var mörkt och mycket folk – bildörrar som slog igen och hundar som satt i bilar och skällde. Hugo var glad och nyfiken vid detta tillfälle visade inga tecken på rädsla så jag är nöjd.

Jag har märkt att han blir orolig när andra hundar skäller och de behöver inte ens vara nära för att Hugo skall bli lite bekymrad. Vi har tränat kontaktövningar som vi fick i läxa på valpkursen sist och vi tränar på att bära dummys vilket inte alltid är så lätt. Ikväll är det kurs igen och då skulle hon visa tips på fotgående vilket är bra, det har vi tränat en del inomhus så nu får vi se om jag tänkt rätt.

Så var det jag då. Nu äntligen har jag tagit mig kragen och skaffat träningskort på Älvhögsborg för att i första hand spinna minst 2 ggr/ vecka det är sjukt jobbigt men så kul. Känns helt ok att tappa ca 400 kalorier/ pass. 10/3 skall vi vara med på 12 -timmars spinning (i fjol var det 24 timmars) vi har fått i hop ett lag med tjejer så jag skall nog vara i form tills dess.

 

Kommentera

Publiceras ej