Då var vi här jag , Tony, Åsa, Janne, mor å far. Igår kom vi till Fåröns camping utanför Piteå en ganska nedgången camping m vi bestämde direkt att vi inte ska gräva ned oss i det utan njuta av semestern.. 
Lördag morgon startade vi med utställning i Sjulnäs men tar mer om det i ett senare inlägg. På eftermiddagagwn visade pappa sitt Öjebyn där han kommer i från. Först stoppet bövd dock garveriet så fina väskor, vilket hantverk och otroligt dyrt.
(null)
Efter en lång stund där med mycket information från ägaren åkte vi åt paltbuffe. Jag åt stekpalt vilket var första gången och inte så tokigt faktiskt.
(null)
Sedan visade pappa var han och farmor boddenär han var ung och beskrev livet han levde som ung fattig pojk i Öjebyn - vilket inte var helt enkelt 
(null)
Pappas första hem - han flyttade härifrån efter farfar dött när han var 7-8 år. På ovanvåningen hade de inneboende. Gatan heter idag Öjavägen då var det en "stor" väg genom Öjebyn.
(null)
Kyrkan som hade en central roll i Öjebyn då. Sten muren vi står framför har farfar gjort. Så kul att få höra pappa berätta.
(null)
I morgon fortsätter turen vilket jag ser framemot.
Kvällen avslutades bl.a. med ett dipp o Bottenviken världens sötaste havsvattenområden, salthalten är ca 0,30 %
(null)

1 kommentarer

Sarah

15 Jul 2018 00:17

Så mysigt o campa :)

Svar: Jo men det är det :-)
Malin

Kommentera

Publiceras ej