Oj vad mörkret lägger sig fort på kvällarna nu. Gäller verkligen att ha en plan för träningen med Hugo innan så att jag har ett hum om vad vi skall vara pga mörkret och vad vi ska öva. Fokus denna vecka är/blir stopp signalen som han vet vad den betyder men jag har fokuserat mer på att han skall sitta och stanna kvar. I går kväll var Hanna med som störning hon gick mellan och runt oss och droppade dummys som Hugo inte skulle ta utan bara sitta kvar - här ser jag efter två pass en klar förbättring - vi kör mycket med lekbelöning som vi lärde oss på kursen i helgen men i detta fall använder jag godis. Jag gick säkert 25 meter i från honom i går kväll, Hanna störde med att gå runt och kasta dummys och Hugo satt trots det kvar. Viktigt att han fokuserar på vad jag gör, vilket blir ett senare moment då dirigeringen kommer in.
 
Ordet fot har jag bytt ut till Nära (låter snällare) då han inte går lydnads fot utan skall hålla sig nära på min vänstersida, i tisdagskväll var vi ensamma - lekte 10 sek för att sedan gå nära 15 meter sedan leka igen osv sträckan vi gick utökade jag försiktigt under passet. Ser även här en förbättring men detta med Nära kommer jag att få nöta - igår gjorde vi övningen också men här störde Hanna med att droppa dummys - han gick i från mig två ggr Hanna plockade upp utan att säga något o Hugo valde sedan att komma tillbaka till mig vilket jag belönade - så jag tror att han börjar förstå vad jag vill - han är väldigt uppmärksam på vad Hanna gör men släppte inte min sida. Stor framgång.
 
Min analys av detta är att denna träning i kombination med att träna i olika miljöer för att göra honom med "stresstålig", han skall veta att vi är ett team och att han vet att jag har koll på läget, jag tror att tilliten för varandra byggs upp på ett bra och positivt sätt. Mycket lek, godis och beröm.
 
Så ikväll åker vi till Trollhättan och kör ett kortare pass med "Nära" - jag är så taggad för att se utvecklingen av detta lilla "projekt" då jag fick mersmak efter kursen i söndags. Det jag tog med mig från kursen är att träna de små detaljerna innan jag gör den stora övningen - vilket jag tycker är klokt.
 
Igår hann jag även träna mig själv med ett pass spinning - jag var ordentligt trött i benen efter men alltid lika roligt. Klappar mig själv lite axeln då det är tungt att ta sig dit men alltid lika skönt efteråt.
 

Kommentera

Publiceras ej