Det blev en tur till stugan i fredags för mig och Hugo. Planen var att starta upp träningen mot ökl. Så i lördags la jag två startrutor vilket var focus nu till en början och efter spårrutan gick jag ytterligare 150 m innan spårslut. Dessa spår fick ligga i ca 6 timar innan vi startade. Jag har en plan över hur jag vill att det skall se ut när han markerar spårstarten vi får se om det blir som jag vill. Vi "vallade" rutan men redan tidigt i rutan drog Hugo med nosen till starten flera meter ifrån vilket i och för sig är en markering  men jag vill att han är mer tydlig och sätter nosen i backen vid spårstart. Så jag vallade Hugo som vanligt i rutan och visade sedan starten övertydligt och berömde när han satte nosen i backen lite som "nosfrys" sedan lufsade vi i väga i Hugo takt till slutet. På söndagen fick han gå ytterligare ett spår som då legat i 17 timmar. Rutan fungerade lite bättre och han stoppade nosen i starten som jag önskade spåret var ca 400 m långt och med en spetsvinkel förutom de "vanliga vinklarna" den löste han jättebra och det är nog tack vare att han spårar i lugnt promenad tempo.
Nästa helg åker vi nog till stugan igen för att fortsätta träningen och då skall jag lägga till ett par återgångar så vi får öva på det med - det är så kul träna viltspår. har även kontaktat bästa viltspårs domare Sylvia som kommer att lägga ett tränings spår till Hugo i början av oktober   dels för att se hur han reagerar med annan spårläggare, annan skog och att det går en person bakom mig vill ju vet allt innan jag bokar prov så småningom.
Extra kul var det i går kväll när en kennelmamma som jag känner sedan tidigare från Skåne kontaktakade mig för att hon ville att jag skulle se hur hennes valpköpare tränar viltspår och komma med tips och trix för fortsatt träning under hösten. Älskar denna årstid och nu är det inte långt kvar tills vi åker till Jämtland och min älskade stugveranda :-) kommer att lägga in en hel del bilder under den tiden med jakt och natur tema.
 Finaste Hugo.
 
 

Kommentera

Publiceras ej